Hogyan emeli az AI a prediktív elemzést a következő szintre?

Bulvár, 2021.04.30

Az AI, vagyis mesterséges intelligencia az, amire egyre többször támaszkodhat számos iparág, hogy fárasztó és időigényes feladatokat végezzen el gyorsabban. A termékfejlesztési trendek és a fogyasztói szokások előrejelzésén kívül a prediktív elemzések óriási méretű adathalmazok feldolgozásához is használhatók.

AI
Az AI segíthet az online játékoldalaknak - így például a kaszinóknak is - felhasználóik tevékenységének nyomon követésében. Ezzel az AI a megfelelő játékokat hozzáférhetőbbé teheti a felhasználók számára.

Akár hiszi, akár nem, az AI az ügyfélszolgálat jobbá tételéhez is hozzájárulhat. Az AI robotok a zárvatartási időben az emberi ügyféltámogatás helyébe lépnek, és személyre szabott élményt nyújthatnak.

Hogyan javítja az AI a felhasználói élményt?

Legyen szó prediktív elemzésről akár az üzleti életben, akár a videojáték iparban, az vitathatatlan, hogy egy láthatatlan segítő megléte közelebb hozza az élményt, és még kényelmesebbé teszi azt.

Az online videojáték iparban

Használjuk most példaként az AI prediktív elemzését a videojáték ipar vonatkozásában. Mint említettük, az ügyfélszolgálat minősége jelentősen javíthatja a felhasználói élményt. Egyes platformok a nap 24 órájában nyújtanak ügyféltámogatást, míg másoknak robotokra kell hagyatkozniuk, ha munkaidőn kívül érkeznek be megkeresések.

A felhasználók ma már nem találkoznak általános vagy haszontalan, néha teljesen lényegtelenek válaszokkal. A mesterséges segítő prediktív AI segítségével, a tevékenységeiből összegyűjtött összes adat elemzésével nyújthat Önnek pontosabb segítséget.

A felhasználói kényelem és az online kaszinókról érkező visszajelzések drasztikus javulása tapasztalható, amint azt a CMSwire is említi. Az online szerencsejáték ma már számos országban legális, például Kanadában, Belize-ben, Arubában, Örményországban és Magyarországon is.

Vegyük például Magyarországot, ahol az online kártyajátékok és nyerőgépek népszerűsége megnőtt, mióta a kormány 2013-ban feloldotta a tilalmat. Amikor Magyarországon online kaszinóban játszik, a legnépszerűbb játékok a blackjack, a póker, a gyümölcsös játékok online és a rulett. Az AI pedig képes összegyűjteni ezeket az információkat, valamint a felhasználó napi tevékenységeit, hogy optimalizálja a felületet az egyén ízlésének megfelelően.

Egy magyarországi játékos, miután megnyitja az online kaszinó oldalát, végtelen rulett- és nyerőgépes játékokkal fog találkozni, míg egy kanadai játékos több valós virtuális kaszinót és pókert láthat.

AI prediktív elemzés az üzleti életben

Az AI prediktív elemzés egyik legelterjedtebb célja az értékesítés. Nap mint nap számos közösségi platformon lehetünk ennek szemtanúi, beleértve az óriásokat - a Google, a Facebook és az Instagram - is.
Bármit is ír be a Google keresősávjába, a közösségi médiaplatformjain hirdetések formájában csodálatos módon olyan termékek fognak megjelenni, amelyek vonzóak lehetnek az Ön számára. Ez nem véletlen és nem varázslat; az AI prediktív elemzésnek köszönhető.

A bizonyos vállalatok által használt mesterséges intelligencia összegyűjti adatait, rögzíti tevékenységeit és előre jelzi azokat a trendeket, amelyek érdekelhetik Önt. Mi több, az AI prediktív elemzés egyénre szabja az egyes felhasználók élményeit. Az Ön felugró hirdetéseiben megjelenő adatok különbözni fognak a barátai és a családja felugró hirdetéseitől.

Az AI prediktív elemzés előnyei

Vannak, akik invazívnak tekinthetik az AI prediktív elemzés adatgyűjtését és értékelését, mások viszont mindennapi kényelemként értékelik. Deli Péter, a mesterséges intelligencia elemzésének szakértője úttörő az AI előrejelzései vonatkozásában. A szerzőről itt olvashat bővebben.

Az AI elemzés használata a vállalkozások számára általában több eladást hoz magával. Az AI elemzések a vállalatok, szervezetek, online kaszinók ügyfélszolgálatában és még sok egyéb cég életében a magasabb ügyfél-elégedettséggel egyenértékű, ami nagyobb fokú sikerhez vezet.

Egyesek azzal érvelhetnek, hogy a mesterséges intelligencia prediktív elemzése még mindig gyerekcipőben jár, és a fejlődés határa a csillagos ég. Az AI a jövőben jó eséllyel lesz felhasználható védelmi célokra is, mivel észreveheti azokat a trendeket a kulcsszó-keresésekben, amelyek felmérhetik az ember mentális állapotát és megelőzhetik a lehetséges veszélyeket.

Az online szerencsejátékban a fentiekre lehet példa a függőség jelentése. A játékos cselekedetei miatt az AI meghatározhatja, hogy az említett szerencsejátékos egészségtelen szokásokkal rendelkezik-e, és értesítheti a kaszinót. A játékos számláját ezután egy időre bezárják, mielőtt nagyobb kár keletkezne.

A mindennapi életben az AI megjósolhatja a potenciálisan káros cselekedeteket az egyének által keresett kulcsszavak alapján. Azonban olyan szintre még nem jutottunk el, ahol az AI prediktív elemzés teljesen pontos lenne.

Konklúzió

Az AI prediktív elemzés kétélű kard. Az ellentábor azzal érvel, hogy ez a magánélet megsértése és korlátozza a választási lehetőségeket, ám ők sem vitatják, hogy kétségtelenül nagyon hasznos is.
A különböző cégek számára javíthatja az ügyfélszolgálatot, a hatékonyságot és az általános felhasználói élményt. A mindennapi fogyasztók számára mindez azt jelenti, hogy csökken a keresési idő, továbbá felhívja a figyelmüket személyes érdekeikre. Míg az online játékok világában az AI profin elemzi a játékosok szokásait és optimalizálja a játékélményt.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!